Rraak

Dao - de weg van Tao
Dao - de weg van TaoDe kunstenaarsgroep Rraak heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de expositie "BuitenGewoon Vilt" in de tuinen van Appeltern. De uitdaging was een kunstwerk te maken dat drie maanden buiten in de tuinen tentoongesteld kon worden.

Als groep hebben we er voor gekozen het groots aan te pakken. Het kunstwerk bestaat uit vijf grote schermen. Elke kunstenaar heeft zijn eigen invulling aan het scherm gegeven. Het basis thema is: Dao - de weg van Tao.
In de vijf schermen is de symboliek van het levenspad verwerkt.

Het eerste scherm gemaakt door Viola Holman staat voor het begin van het levenspad. De witte vachten staan voor het koesteren van het nieuwe leven. De voetstappen of pantoffeldiertjes zijn op weg naar de toekomst.

In het tweede scherm gemaakt door Regina Wieling is de bewegelijkheid en de onbevangenheid van de eerste levensfase te herkennen. 

In het derde scherm heeft Meta Geerts verbeeld hoe we gevormd worden door onze omgeving en de blik die we op de toekomst hebben door de kijkgaten in haar doek.

In het vierde scherm gemaakt door Karin Goeman is te zien hoe we verder in ons leven gevormd worden en gedwongen worden ons binnen kaders te bewegen maar ook de behoefte daar uit te ontsnappen zoals een libel zweeft boven het water.

In het vijfde en laatste scherm van Reina Visser is de behoefte verwerkt van ons allemaal ons los te maken van de banden van het verleden en het loslaten van het leven.Van links naar rechts: Meta Geerts, Viola Holman, Karin Goeman, Regina Wieling, Reina Visser


De groep Rraak bestaat uit vijf kunstenaars die een passie voor vilt delen.

Karin Goeman
www.touchables.nl

Regina Wieling
www.reginavilt.nl

Viola Holman
www.topvilt.nl

Meta Geerts
www.metageerts.nl

Reina Visser
www.reinavisser.nl

Copyright Karin Goeman