NIEUWS

Eerste prijs met de kunstenaarsgroep Rraak voor de expositie "BuitenGewoon Vilt" in de tuinen van Appeltern

In de zomer van 2017 deed ik samen met Regina Wieling, Viola Holman, Reina Visser en Meta Geerts mee aan deze wedstrijd. In de zomer van 2016 besloten we onze krachten te bundelen. In eerst instantie bedoeld om elkaar te inspireren maar al snel kwam deze wedstrijd op ons pad. We kozen het thema Dao - de weg van Tao. Ieder maakte een scherm dat paste bij dit thema.

In mijn scherm heb ik verbeeld hoe we gedwongen worden ons te bewegen binnen kaders, het betonijzer. De libel verbeeld hoe we ons daar aan proberen te onttrekken en onze behoefte onze bewegingsvrijheid en eigenheid te behouden. Dat lukt wanneer we flexibel zijn als bamboe en ons mee bewegen met wat het leven ons brengt.

De basis kleur die we hebben gekozen is geel. Mede omdat het kunstwerk in het landschap moest passen. Geel is een kleur die opgaat in de natuur. We hebben een mooie plek voor ons kunstwerk gekregen. De Vermeertuin. een mooi ruim grasveld tussen water gelegen.

De expositie is nog tot september te bezichtigen.


 


Tweede prijs Fashion Fantasia Australië

In het najaar van 2009 ben ik drie maanden in Australië geweest. Ik heb me daar bezig gehouden met allerlei facetten van de textielkunst. Onder andere hebben mijn nicht Grietje van Randen en ik deelgenomen aan de nationale wedstrijd 'Fashion Fantasia, art on legs'. De bedoeling was het maken van een kostuum dat meer kunst is dan mode. Ons kostuum was geïnspireerd op de kraaghagedis die zijn kraag omhoog zet wanneer hij zich bedreigt voelt. Tot onze vreugde hebben we met ons kostuum de tweede prijs in de wacht gesleept.

 

De kraag is gemaakt van vilt en de jurk is gemaakt van pongé zijde. Zowel de wol als de zijde is met natuurlijke materialen, zoals uienschillen, geverfd.Eerste prijs fotowedstrijd National Geographic

Naast mijn textiel en tekenwerk fotografeer ik ook graag. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Voor de fotowedstrijd uitgeschreven door National Geographic in het kader van de maand van de aarde (voorjaar 2009), heb ik de eerste prijs gewonnen. Een fantastische spiegelreflexcamera!

Hieronder ziet u de winnende foto

 

 

Copyright Karin Goeman