Rraak

Onze vervolg expositie bij Meervilt in Haarlem is begonnen!
TAO: de vijf elementen te zien tot en met 8 december 2017

adres: Jansweg 29, 2011 KL Haarlem


Afgelopen week hebben we de etalage bij Meervilt in Haarlem ingericht met onze tweede gezamenlijke expositie. Tijdens de expositie BuitenGewoon Vilt in de tuinen van Appeltern wonnen we als groep de eerste prijs: een vervolg expositie bij Meervilt in Haarlem samen met tweede prijs winnares Lilian van den Einden en derde prijs winnares Annie Veldkamp. 

Deze keer hebben we er voor gekozen de vijf elementen van Tao te verbeelden: aarde, vuur, water, hout en metaal. We doen dat in de vorm van cilinders of zuilen zodat de basisvorm voor iedereen hetzelfde is, maar er genoeg ruimte is om onze eigen stijlen er in te verwerken.


                                       

 Aarde door Reina Visser   Vuur door Viola Holman 
 
Water door Karin Goeman
 
Hout door Regina Wieling
 
 
Metaal door Meta Geerts
 
 foto komt nog  Dao - de weg van Tao in de tuinen van Appeltern

Juni, Juli, Augustus, September 2017De kunstenaarsgroep Rraak heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de expositie "BuitenGewoon Vilt" in de tuinen van Appeltern. De uitdaging was een kunstwerk te maken dat drie maanden buiten in de tuinen tentoongesteld kon worden.

Als groep hebben we er voor gekozen het groots aan te pakken. Het kunstwerk bestaat uit vijf grote schermen. Elke kunstenaar heeft zijn eigen invulling aan het scherm gegeven. Het basis thema is: Dao - de weg van Tao.
In de vijf schermen is de symboliek van het levenspad verwerkt.

Het eerste scherm gemaakt door Viola Holman staat voor het begin van het levenspad. De witte vachten staan voor het koesteren van het nieuwe leven. De voetstappen of pantoffeldiertjes zijn op weg naar de toekomst.


In het tweede scherm gemaakt do
Dao - de weg van Taoor Regina Wieling is de bewegelijkheid en de onbevangenheid van de eerste levensfase te herkennen. 

In het derde scherm heeft Meta Geerts verbeeld hoe we gevormd worden door onze omgeving en de blik die we op de toekomst hebben door de kijkgaten in haar doek.

In het vierde scherm gemaakt door Karin Goeman is te zien hoe we verder in ons leven gevormd worden en gedwongen worden ons binnen kaders te bewegen maar ook de behoefte daar uit te ontsnappen zoals een libel zweeft boven het water.

In het vijfde en laatste scherm van Reina Visser is de behoefte verwerkt van ons allemaal ons los te maken van de banden van het verleden en het loslaten van het leven.Van links naar rechts: Meta Geerts, Viola Holman, Karin Goeman, Regina Wieling, Reina Visser


De groep Rraak bestaat uit vijf kunstenaars die een passie voor vilt delen.

Karin Goeman
www.touchables.nl

Regina Wieling
www.reginavilt.nl

Viola Holman
www.topvilt.nl

Meta Geerts
www.metageerts.nl

Reina Visser
www.reinavisser.nl

Copyright Karin Goeman